Znamenja in kapelice na Preski

HREPENENJE PO SEBI

HREPENENJE PO SEBI, 2020
ponatis
V maju je izšla knjiga Hrepenenje po sebi.
Knjiga je bila mišljena kot zahvala mojim faranom in prijateljem.
Izhajal sem iz tega, dasem toliko prejel od župnije, geštalta, prijateljev, in odživljenja ...,
da nekaj lahko dam v zahvalo. Sem bilpa vesel darov in prispevkov, da je za »tinto in papir«.
Ker je knjiga pošla, je po nekaj mesecih tukaj ponatis.
To pravilo velja tudi za ponatis.
Hvala vsem, ki ste se s knjigo že srečali. Hvala vsem,
ki jo širite naprej z dobro besedo ali jo uporabljate kot
darilo. In hvala vsem, ki boste v mesecu decembru -
imamo Miklavža in druge priložnosti - posegli po knjigi.
Kako do knjige?
- Založba Salve
- pri meni osebno
- v cerkvi med tiskovinami
- na željo po pošti
S to knjigo vam želim, da vam je boljše!
 
HREPENENJE PO SEBI
Lektorirala: Sergeja Cesar
Spremna besedila: Klaudija Redenšek, Damijan Ganc, Marjeta Teraž
Naslovnica: Ana Jazbec
Ilustracije: Hana Androjna, Špela Borštnar, Lucija Denžič, Nejc Krnc, Urban Marolt, Laura Simončič, Aleksandra Simončič
Tu so zbrane zgodbe, ki so se me dotaknile in so postale del mene. Preko njih sem hrepenel in še vedno hrepenim po sebi, po svojih resničnih občutkih. Tako kot so hrepeneli junaki teh zgodb.
Nastajale so kot je to v življenju; preko srečanj in pogovorov, pogosto v povezavi s trenutno situacijo ali cerkvenim obdobjem. In kot je v življenju, stvari se ponavljajo.
Zgodbe imajo en sam namen: prebujati hrepenenje po sebi. Po vsem tistem, kjer sem resničen. Brez predsodkov in navlak preteklosti. Brez tistih hrepenenj, ki nimajo nobene zveze z mano.
Kjer preprosto sem.
Ne morem mimo tega, da sem otrok geštalta. Da imam rad lokalne stvari. Da mi je blizu sodelovanje. Tako sta pri nastajanju knjige sodelovala levi in desni breg Save, moški in ženski element, starejša in mlajša generacija, posvetna in duhovna izkušnja …
Verjamem, da nobena stvar ni tako osrečujoča kot tista, ki je narejena skupaj, s sodelovanjem.
 
Knjigo je izdala založba Salve, lahko jo tudi kupite preko njihove mreže (12 €). Knjigo je izdala založba Salve, Lahko jo dobite tudi pri meni. Knjige ne tržim, jo podarim ...  Bom pa vesel kakšnega prispevka ali pa me boste ob priliki povabili na kavo ... Zaenkrat ta dva načina. Morda kasneje odpremo še kakšno možnost po pošti, itd. Lahko tudi pridete na izlet ali k maši v Boštanj ..., pa greste domov s knjigo ... ali poprosite kakšnega prijatelja, ki hodi skozi Boštanj ... 

Mnenja hitrih bralcev ...

Iskrene čestitke za čudovito knjigo Hrepenenje po sebi. Hvaležni smo vam za vse te lepe in vsebinsko bogate zgodbe. Nagovarjale so nas že ob svojem času, beseda hvala je bila največkrat le v mislih, nagovarjale nas bodo še v naprej. Še enkrat hvala in Bog z vami!

Proti večeru sem se spravila na teraso. Že nekaj časa si nisem vzela časa in da bi res se usedla in prebrala knjigo – včasih se trudi brati kaj pred spanjem, pa sem ponavadi preutrujena in pridem samo čez nekaj poglavij. Danes pa sem si vzela čas in jo prebrala – celo. Vse naenkrat - ker je  nisem mogla odložit. Neverjetno, kaj vse lahko čutiš ob knjigi. Pa kako pašejo zraven slikice animatorjev. Čudovita knjiga. Hvala za to. Lahko noč.

Gospod Fonzi, hvala za knjigo, prinesla mi jo je sodelavka. Poklon,čudovite zgodbe in kar ne morem nehati brati, čeprav bi rada, da mi še kaj ostane za druge dni. Še enkrat iz srca hvala.


Nazaj
03.12.2020