Znamenja in kapelice na Mrtovcu

ZAČETEK BIRMANSKIH DELAVNIC

Dragi birmanci in birmanke!
S tem tednom začenjamo naše nadaljno sodelovanje. V prihajajočih mesecih vas čakajo 4 birmanske delavnice, katerih se morate obvezno udeležiti. Voditelji vam bomo namreč posredovali temeljna znanja, katera vam bodo nato prišla prav pri srečanju z birmovalcem.
Čakajo vas torej delavnice iz naslednjih tematik: Sveto pismo (Hana/Župnik), zakramenti (Urban/Laura), župnija (Lucija/Špela) in zavetniki (Nejc).

Prva delavnica bo potekala to soboto, 21. 1. 2023 med 9 in 12h. Tudi vse nadaljne delavnice bodo potekale na soboto, tako, da se boste le-teh lahko udeležili. V primeru, da se nikakor ne morete udeležiti katere izmed delavnic, bomo voditelji organizirali še en dodaten termin; prosimo pa, da nas o svoji odsotnosti predhodno obvestite. Vseh delavnic ne boste vsi opravljali naenkrat; razdelili smo vas namreč v 4 skupine, v katerih boste v teh mesecih "romali" do vsakega izmed voditeljev.
 
Vsak izmed vas naj ima s seboj zvezek, kamor si bo zapisoval naloge in sprotne zadeve pri delavnici. Delo v skupinah vzemite resno in z zagonom, po končanih delavnicah vas namreč čaka manjši preizkus z voditelji, potem pa še srečanje z birmovalcem.

Če imate še kako vprašanje, ga lahko zastavite tu ali pišete kateremukoli izmed voditeljev. Želim vam lep teden in se vidimo v soboto!
 

Skupine:
1) Gornik, Požun, Kopar, Žužek L., Gole, Marolt F., Pešec, Brce (SV. PISMO)
2) Oreškovič, Pirc, Rau, Žužek T., Starc, Kovač, Cesar, Korez, Šinkovec Mesar (ZAKRAMENTI)
3) Krnc, Vidmar, Mrvič, Lisec, Horjak, Gobec, Šalamon, Sporar, Štrucel (ŽUPNIJA)
4) Jeraj, Žnidaršič, Ganc, Marolt O., Rak, Mirt, Pokelšek, Sinkovič Lakner (ZAVETNIKI)



Naloge:
1) S seboj prinesi Sv. pismo.
2) Prinesite s seboj sliko svojega krsta. Če nimate slik, lahko dogodek na kratko opišete. Pozanimajte se še o kraju in datumu svojega krsta.
3)/
4) Pozanimaj se o svojem zavetniku. Če se da, prinesi s seboj njegovo sliko. V nekaj stavkih opiši njegovo življenje. Naštej nekaj njegovih simbolov.

 

                                                                                                                                                                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                         napisal: Urban Marolt


Nazaj
20.01.2023