Verouk 5. razred

VOŠČILO, OGLED JASLIC

Da bi čutili, da je vera nekaj lepega.

JASLICE 2020

Jaslice smo letos prilagodili trenutni zdravstveni situaciji. Da bo obisk jaslic zares varen, so le te razporejene na več mestih v cerkvi. Pot ogleda je enosmerna (začetek na desni strani).

Po poti se boste najprej srečali z bistvom jaslic, rojstvom Jezusa v votlini, ki je letos postavljena prav pod našo farno cerkvijo. Nad Boštanjem stoji podružna romarska cerkev Marijinega vnebozetja na Topolovcu.

Ko greste na drugo stran cerkvene ladje, si lahko tam ogledate nekaj slovenskih znamenitosti: predjamski grad, pod njim cerkev sv. Janeza Krstnika iz Bohinja in nekaj drugih zanimivosti.

Romanje nadaljujete proti oltarju Lurške Mater božje, kjer je prikazano mesto Betlehem. Marija in Jožef nista našla prenočišča in sta se zatekla v votlino pod boštanjsko cerkvijo. V tem delu jaslic najdete makete naši cerkva: podružnična cerkvica Najdenje Sv. Križa na Logu, cerkvica Sv. Magdalene na Lukovcu in grajska kapela Sv. Nikolaja.

Nista pozabljeni podružnici Marije pomočnice na Šmarčni in Sv. Mihaela na Kompolju. Ko nadaljujete pot proti izhodu, boste na spovednicah opazili omenjeni cerkvici.

Želimo, da bi ob obisku jaslic doživeli bistvo praznika in tako globoko doživeli praznik rojstva našega Odrešenika.

Za vsak dar za jaslice, ki ga ob izhodu lahko prispevate v nabiralnik,  vam bomo iskreno hvaležni.

Ostanite zdravi in vse najboljše v letu 2021 vam želi ekipa jasličarjev.

Ciril Udovč
21.12.2020


Nazaj
24.12.2020